Referat: Delta BK - SK Höjden

Matchreferat Delta-Höjden 3-5.
Premiärseger!
Igår (sön) spelade SK Höjden A sin premiärmatch i Karlstad. Det var Delta som stod för motståndet. På grund av att vi innan sommaren förlorade vår fina lagkamrat och vän Erik så spelade vi denna första match med svarta sorgeband för att hedra honom. Och det är något vi också kommer att göra vid vår första hemmamatch. Så det var med väldigt blandade känslor vi åkte ut på isen. Men givetvis fick vi ändå försöka att fokusera på det spelmässiga.
Det är inget av lagen som direkt utmärker sig i inledningsskedet. Men det är Delta som tar ledningen i matchen efter ungefär tio minuter efter att de kontrat och tagit sig igenom vårt lag, spelar fram en kille som på skott sätter 1-0. Höjden replikerar tio minuter senare genom Jakob framspelad av David, 1-1. I halvleken igenom är det en mycket mjuk och svårspelad is vilket gör att vi inte riktigt kan trilla så mycket boll, utan det blir mest långbollar varvat med "åka-och-köra-spel". Fem minuter ifrån slutet spelar Jakob fram till Lindgren som får en chans, missar, men mosar in returen själv, 1-2. Som också blir halvtidsresultatet. I halvtid är vi relativt nöjda. Men trots det konstaterar vi att vi därmed dock inte ska nöja oss. Utan fortsätta att kriga även sista 45. Men speltekniskt gör vi inga större ändringar.
Vi kliver ut med mer självförtroende och energi i andra halvlek. Nu med ledning och medvind så inleder vi med att skapa en hel del. Vi är nära att utöka ledningen i matchen när undertecknad på ett friläge kolliderar med målvakten. Men huvuddomare Berg dömer bort målet med hänvisning till att målvakten drogs ner innan bollen passerade mållinjen. Jakob protesterar, vilket leder till utvisning. En stund senare kvitterar Delta, 2-2 på skott upp i nättaket. Helt plötsligt är matchen helt öppen. Men vi visar några minuter senare att vi är det starkare laget och att det är vi som ska ro den här matchen, genom att Martin tar sig in i straffområdet och ensam med målvakten enkelt lägger in ledningsmålet, 2-3. Sedan skapar vi fler och fler chanser vilket också leder till fler och fler hörnor. Vi gör så två raka hörnmål genom Josef, 2-4 och sedan Martin, 2-5 (båda på hörnassists av Hellström). Så vid denna ställning så känner nog samtliga på planen att matchen är Höjdens. Men inget av lagen slår av på takten. Utan fortsätter att kriga. Men Delta avslutar målskyttet genom att reducera till 3-5 på hörna. Resultatet står sig matchen ut, och vi konstarerar att vi har inlett seriesäsongen 2014-2015 på bästa tänkbara sätt. Delta-Höjden 3-5.